34 woningen en winkel Molukkenstraat Amsterdam

Type project

Onderhoud & Renovatie

Locatie

Amsterdam

Opdrachtgever

De Alliantie

Fase

Gerealiseerd

In opdracht van de Alliantie hebben wij 34 woningen en een Albert Heijn filiaal mogen renoveren.

De moeilijkheidsgraad voor dit werk zat hem in de logistiek en aanvoer van materialen. De Molukkenstraat ligt aan een hoofdader wat betreft verkeer. Tijdens onze werkzaamheden aan de bovengelegen woningen was de Albert Heijn gewoon geopend. Er moesten voorzieningen getroffen worden voor het winkelend publiek en de aanvoer voor de Albert Heijn. Door goede communicatie met alle partijen hebben we dit soepel kunnen laten verlopen.

Deze totaal renovatie had betrekking op energetische werkzaamheden, waaronder:

  • nieuwe kozijnen in de voor- en achtergevel;
  • het volledig vervangen van het voegwerk aan de voorgevel;
  • het compleet vervangen van het dak;
  • het aanbrengen van een geheel nieuwe achtergevel;
  • nieuwe balkons en luifels aanbrengen.

De woningen zijn aan de binnenzijde geheel kaal gesloopt en voorzien van een nieuwe indeling, geluiddempende vloeren, brandwerende plafonds, installatie, keuken, badkamer en toilet. De trappenhuizen zijn voorzien van nieuw stuc-, schilder- en sauswerk en op de trappen zijn geluiddempende voorzieningen aangebracht. Daarnaast zijn de trappen en overlopen voorzien van nieuw marmoleum.

In de Albert Heijn hebben we een compleet nieuwe casco uitbouw gemaakt. In het bestaande gedeelte zijn brandwerende voorzieningen aangebracht en installaties vervangen. Ook de voorgevel hebben we voorzien van nieuwe gevelkozijnen, betimmeringen en hardstenen onderdelen. Deze zijn in oorspronkelijke staat teruggebracht en geïntegreerd in de puien van de Albert Heijn.

We zijn trost op het resultaat en dankbaar dat we deze opdracht naar tevredenheid hebben mogen uit voeren voor de Alliantie.