responsive image

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Onderdeel van onze missie is duurzaamheid en wij hebben een aantal duurzame aspecten waar wij ons op focussen. De aspecten welke wij in ons ondernemingsplan van 2018 t/m 2021 benoemd hebben zijn;

  • Het reduceren van CO2 waar wij een reductiedoelstelling voor hebben dit is opgenomen in een actieplan tezamen met ons energiemanagement;
  • Het beschikbaar stellen van mutatiewoningen voor het opleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt;
    Het ontwikkelen en toepassen van duurzame en circulaire concepten.
  • Wij lopen als Intersell niet weg voor onze veranderlijkheid m.b.t. tot social return en doen dit met een partner welke dicht past bij onze kernwaarden.

Het opleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt doen wij met het startup partner Hét Bouwbedrijf. Dit is niet zomaar een bouwbedrijf, maar een typisch voorbeeld van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de bouw. Hét Bouwbedrijf onderscheidt zich omdat wij werken met teams die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Wij geven deze mensen een kans om hun leven positief op de rit te krijgen. “Daar staan we voor en daar gaan we voor”. Daarom zeggen wij: Hét Bouwbedrijf: De basis voor een mooie toekomst.

Intersell is volop bezig met het verduurzamen van vastgoed. Dit zijn projecten waarin we verschillende type duurzame toepassingen testen, zoals: warmtepompen, zonnepanelen en terugwininstallatie. Ook hebben wij inmiddels een Circulair badkamer concept, waarin we gebruikmaken van gerecyclede of refurbished materialen en zo min mogelijk gederfde grondstoffen toepassen. Tijdens het productieproces van de badkamer is er 60% minder CO2 emissie bij het productie proces. Op circulariteit is er een respectievelijke 47% (praktische waarde) & 12% (theoretische waarde) stijging circulariteit. Een zeer innovatief en vooruitstrevend concept. Sterker nog, geen enkel ander bedrijf is zo ver met deze ontwikkeling.

Duurzaamheid is het hoofdthema van onze innovatie academy, door de kennisdeling met Vinkbouw proberen we dit te bevorderen. Door middel van diverse pilots delen we deze kennis zodat dit als vliegwiel kan fungeren in onze organisaties op zoek naar duurzame oplossingen.