responsive image

Energetica

EPA

Een Energieprestatieadvies (EPA) is een advies dat u inzicht geeft in bouwkundige en installatietechnische energieprestatie en milieubelasting. De kwaliteit van het energieadvies is gewaarborgd via onafhankelijke certificering op basis van een nationale beoordelingsrichtlijn. Intersell is gecertificeerd om een energielabel voor woningen en maatwerkadvies te geven. Wij hebben een eigen gecertificeerde EPA-adviseur in dienst. Wij gaan altijd uit van maatwerk. We bekijken het huidige energielabel en geven in een helder rapport weer, welke maatregelen getroffen moeten worden om energie te besparen, meer comfort en een beter binnenklimaat te behalen. Dit gebeurd door middel van een aantal scenario's met daarin verschillende energiebesparende maatregelen, bijvoorbeeld het plaatsen van: hr++ glas, HR ketel, isolatie of een Climarad. In het rapport worden de verschillende scenario's onderbouwd met energiebesparing, terugverdientijd en bouwkundige kosten. Als aannemingsmij kunnen wij deze maatregelen ook direct voor u uitvoeren. Bent u hierin geïnteresseerd? Neemt u gerust contact met ons op.

Energetica - Intersell

Projecten

Wij zijn ook ervaren in het projectmatig aanpakken van energetische projecten. Wij kunnen van A tot Z meedoen van initiatief t/m nazorg en het eventueel prestatiegericht onderhoud. Het verzorgen van bewonersparticipatie, het organiseren van bewonersavonden en de bijbehorende sociale aspecten.

Thermografisch onderzoek

Met een thermografisch onderzoek worden zwakke plekken van een gebouw waardoor onnodig warmteverlies optreedt blootgelegd. Denk hierbij aan onvoldoende, verzakte of geen isolatie, het ontbreken van kierdichtingen en eventuele koudebruggen. Wanneer wij een onderzoek uitvoeren maken wij met een warmtebeeldcamera infrarood foto's. Aan de hand van deze foto's wordt een helder thermografisch rapport gemaakt met daarbij een advies met verbeteringsmaatregelen. De maatregelen die in het rapport staan omschreven kunnen wij voor u uitvoeren. Na het uitvoeren van deze maatregelen zullen wij wederom thermografisch onderzoek doen om te bekijken of de maatregelen goed zijn uitgevoerd.

Over Intersell