45 woningen Santpoort Zuid Bloemendaal

Type project

Onderhoud & Renovatie
Energielabel

Locatie

Bloemendaal

Opdrachtgever

Brederode Wonen

Fase

Uitvoering

Voor woningcorporatie Brederode Wonen is Intersell gestart met het energetisch verbeteren en onderhouden van 45 woningen in Santpoort Zuid te Bloemendaal.

Om het energielabel B te halen zullen de volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:

  • uitzuigen van de kruipruimte en het aanbrengen van isolatieparels;
  • isoleren van de spouw;
  • isoleren van het dak;
  • vervangen van de kozijnen en aanbrengen van dubbelglas;
  • vervangen van de dakkapellen;
  • aanbrengen van een nieuwe mv-installatie;
  • vervangen van de cv-ketel.

De bewoners kunnen tijdens de werkzaamheden in hun woning blijven wonen. Om de bewoners goed te informeren is er een bewonersmiddag gehouden. Onder het genot van een hapje en een drankje zijn de bewoners geïnformeerd over wat zij kunnen verwachten en wat Intersell van hen verwacht. Na de goede ontvangst van de presentatie en door het enthousiasme van de bewoners, zijn wij als team vol vertrouwen gestart met de werkzaamheden.

De verwachting is dat de eerste 2 blokken eind november 2023 kunnen worden opgeleverd. Eind mei 2024 zal het gehele project aan Brederode Wonen opgeleverd worden.

De opdrachtgever (Brederode Wonen) heeft de bewoners tussentijds gebeld om te polsen hoe de werkzaamheden verlopen. Dit heeft een gemiddeld klanttevredenheidscijfer 8 gekregen. Dit komt precies overeen met wat er als doel is afgesproken.

Terugkoppeling van één van de bewoners

Cijfer tevredenheid tot nu toe: 8

“Mede namens mijn vrouw, zijn wij zijn beiden zeer tevreden. Ze zijn prettig voorspelbaar als ze iets komen doen, ze doen wat ze zeggen, en dat is al gebleken op verschillende plekken in huis. Het zijn hele correcte en erg aardige mensen”.

Meest tevreden tot nu toe:

“Het gedrag van de mensen die voor bezig zijn, is uitermate correct, en ze treden goed op”.

Minder tevreden tot nu toe:

“Tot nu toe niets. Er moeten nog wat dingen gebeuren waarvan we nog niet precies weten wanneer dat gaat gebeuren, maar dat is eigenlijk alles”,

Tip/advies ter verbetering:

“Het is de vaste toeleverancier van onze woningbouwcorporatie en daarom zijn we al wel redelijk aan elkaar gewend. We hebben eigenlijk geen verbeterpunten, Intersell loopt er al langer rond en het zijn correcte mensen”

Duidelijk welke werkzaamheden gebeuren en wanneer?: ja

“We hebben een schema gehad en dat loopt vooralsnog wel heel aardig zoals voorspeld is. Er staat een planning van diverse werkzaamheden op papier, dat was een heel uitgebalanceerd verhaal. Helder en leesbaar. Soms is het alleen wat puzzelen waar wat staat, maar we begrijpen het tot nu toe aardig. En het systeem werkt goed”.

Goed terecht met vragen en opmerkingen?: ja

“Dan stappen we gewoon even op iemand af. We lopen bij vragen en opmerkingen gewoon even op de persoon af die het werk doet en dan wordt het gelijk goed geregeld”.