Basisschool De Hoeksteen Bussum

Type project

Onderhoud & Renovatie

Locatie

Bussum

Fase

Gerealiseerd

Basisschool De Hoeksteen te Bussum betreft een schoolstichting bestaande uit één vestiging. In het najaar van 2020 zijn wij benaderd door de school om eens kennis te komen maken om de mogelijkheden van een eventuele samenwerking te bespreken aangaande het onderhoud en verdere verbetering & verduurzaming van het schoolgebouw. Het schoolgebouw betreft een jaren ’30 en ’50 pand. Na het uitvoeren van een aantal kleinere werkzaamheden in het schoolgebouw zijn wij begin 2021 opnieuw benaderd. Dit keer of wij in bouwteam formatie willen meedenken aan een mogelijk nieuw klaslokaal op een van de opslagzolders Het bouwteam bestond uit een installatieadviseur (ISadvies), architect (PKW architecten), constructeur (Strackee), het schoolbestuur en BV Intersell als bouwbedrijf en adviseur.

In juni 2021 zijn wij dan ook gestart met de uitvoering van de eerste fase. De eerste fase van het project betrof het constructief versterken en gelijkvloers maken van de zolderverdieping middels o.a. een stalen constructie, het ophogen van het trappenhuis en het bouwkundig en installatietechnisch vernieuwen van de daaronder liggende kantoren en lesruimten.

Fase 1 van het project diende in de schoolvakantie uitgevoerd te worden i.v.m. geluidsoverlast en de veiligheid van leerkrachten en leerlingen.

Fase 2 is direct na fase 1 en het begin van het nieuwe schooljaar gestart. Fase 2 had betrekking op het inbouwen van het nieuwe klaslokaal op de zolderverdieping. Grote aandachtpunten waren de akoestische eisen van wanden en vloeren naar de ruimtes beneden het zolder klaslokaal. Ook diende de volledige kap geïsoleerd te worden. De uiteindelijke kers op de taart was de nieuwe stalen trap in het trappenhuis bekleed met composiet treden en bij het gebouw passende hekwerken.

Wij kijken met veel plezier terug op het uitvoeren van dit project op basisschool De Hoeksteen. De fijne samenwerking met partijen en opdrachtgever, bouwkundige uitdagingen en het uiteindelijke opgeleverde “product” geeft ons de drive om het beste uit ons zelf te blijven halen! Wij willen dan ook alle partners en basisschool De Hoeksteen bedanken voor de inzet en fijne samenwerking.