Nassaukade 113-114 Amsterdam

Type project

Onderhoud & Renovatie

Locatie

Amsterdam

Fase

Gerealiseerd

Aan de Nassaukade 113-114 is Intersell bezig met leegslopen en renoveren van de souterrain van 2 panden.

Doordat de gemeente Amsterdam een parkeergarage gaat maken aan de Nassaukade, is er door de gemeente Amsterdam gekeken naar de staat van de panden in deze straat. Na het uitvoeren van een funderingsonderzoek is gebleken dat de staat van de fundering zo slecht is dat er bij 2 panden (113 en 114) funderingsherstel uitgevoerd moet worden, om de beoogde parkeergarage veilig te kunnen aanleggen.

Na uitwerken van rapporten, tekeningen en berekeningen door bouwadvies bureau Strackee is er een aanbesteding gehouden. Na het winnen van de aanbesteding is Intersell begonnen met het slopen van de vloeren van het souterrain. Nadat het sloopwerk gereed is gekomen zijn er in de grond gevormde palen aangebracht. Op deze palen is er een stalen constructie aangebracht waarop het hele gebouw momenteel rust.

Na het aanbrengen van damwanden (om het grondwater tijdens het graven weg te houden) wordt de vervuilde grond onder het pand weg gegraven. Als deze werkzaamheden gereed zijn wordt er een nieuwe betonnen vloer aangebracht waarop het gebouw komt te rusten.

Na het gereed komen van de nieuwe betonnen constructievloer zal Intersell de souterrain weer voorzien van nieuwe indeling met wanden, plafonds, installaties, kozijnen en deuren en er weer een totaal gerenoveerde verdieping zal worden afgeleverd.