New Babylon Den Haag

Type project

Onderhoud & Renovatie
Transformatie

Locatie

Den Haag

Opdrachtgever

Icon Real Estate

Fase

Uitvoering

New Babylon is een gebouwencomplex dat deel uitmaakt van de bebouwing rondom het Station Den Haag Centraal in Den Haag. Het is onderdeel van een groot bouwproject dat Den Haag Nieuw Centraal (DHNC) heet. In opdracht van Icon Real Estate renoveert de combinatie Intersell en Vink Bouw New Babylon. Deze succesvolle combinatie heeft van Icon Real Estate het vertrouwen gekregen om na de renovatie van het Atrium op de Amsterdamse Zuidas nu New Babylon op te pakken.

  • werken, wonen, winkelen, parkeren, sporten
  • culinaire ontmoetingsplaats
  • viersterrenhotel
  • fitnessclub
  • 142 meter hoge City Tower
  • flexibele vergaderruimten
  • perfect bereikbaar

New Babylon

New Babylon bevindt zich direct naast het centraal station in Den Haag. Er zijn veel bedrijven gevestigd in New Babylon dat in 1978 gereed was gekomen. New Babylon bestaat nu uit een winkelcentrum, kantoren, twee woontorens en een hotel. De noordkant van het complex wordt gemarkeerd door een 102 meter hoge woontoren, de 'Park Tower'. Aan de zuidkant staat de 142 meter hoge 'City Tower'. Deze woontoren wordt bekroond door een 16 meter hoge vlaggenmast, de hoogste van Nederland.

Renovatie

De renovatie betreft het aanpassen van de begane grond en eerste en tweede verdieping. Het geheel krijgt een nieuwe uitstraling naar het ontwerp van architecten NVSA en studio Linse. Door de aanpassingen worden de bereikbaarheid van de kantoren en meeting centra verbetert. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden blijft New Babylon in gebruik door de huidige bewoners, de medewerkers van de kantoren en gebruikers van het hotel. Uiteraard doen wij ons best om zo min mogelijk overlast te geven.

Website New Babylon