Totaalrenovatie en dakopbouw Prinses Margrietstraat Amsterdam

Type project

Onderhoud & Renovatie

Locatie

Amsterdam

Opdrachtgever

Particulier

Fase

Uitvoering

Dit project is in bouwteam gerealiseerd. Het ontwerpteam bestaat uit Berger Barnett (architect), Flow (binnenhuisarchitect), Gresnigt (installaties) en Intersell. In gezamenlijk overleg zijn de wensen van de opdrachtgever in kaart gebracht. Dit heeft er toe geleid dat alle wensen in het ontwerp tot uiting zijn gekomen.

Het werk betreft het maken van een dakopbouw en totaalrenovatie van een 2 onder een kap woning in Amsterdam zuid. Naast het renoveren is de fundering verstevigd door het aanbrengen van stalen buispalen en is een hele nieuwe constructievloer aangebracht. Ook is de hele constructie van het gebouw aangepast en verstevigd. Met name de houten vloervelden en dragende wanden, welke na sloop bijzonder slecht bleken te zijn. De hele indeling is aangepast op leefbaarheid en toegankelijkheid voor mindervaliden. Er is een lift in de woning gemaakt, alle deurbreedtes zijn vergroot en de badkamers hebben aangepaste voorzieningen gekregen.

De woning is voorzien van een ruime hal met toegang tot een souterrain. De living met een doorkijkhaard biedt uitzicht op de open woonkeuken met toegang tot de lift. De woning heeft 4 slaapkamers, een ruime overloop, 2 werkkamers, een wasruimte en 3 badkamers gekregen. De 2 balkons zijn voorzien van glazen balustrades.

Het installatiewerk van de woning is erg uitgebreid; alle vloeren zijn voorzien van vloerverwarming en er zijn meerdere airco’s en zonnepanelen geplaatst.

Dit project wordt eind september turn key opgeleverd. Dan voldoet de woning aan alle hedendaagse eisen en woonwensen van de opdrachtgever.