Van Breestraat Amsterdam

Type project

Onderhoud & Renovatie

Locatie

Amsterdam

Opdrachtgever

Nilec B.V.

Fase

Uitvoering

Aan de van Breestraat realiseren wij in bouwteam de (totaal) renovatie van dit pand.
Uitgangspunten zijn:

  • het pand in bestaande staat herstellen naar hedendaagse kwaliteitseisen met als uitgangspunt het gebruiken van hergebruikte en ecologische materialen;
  • het toepassen van terugwininstallatie;
  • gebruik van zonnepanelen;
  • en speciaal glas om het energie verbruik zo laag mogelijk te houden.

Werkzaamheden

Het pand telt vier verdiepingen en is in zijn geheel leeg gesloopt, alleen de voorgevel, achtergevel, gezamenlijke bouwmuren, verdiepingsvloeren en het dak zijn nog aanwezig. De woning wordt voorzien van een geheel onderheid nieuw aan te brengen kelder/souterrain inclusief koekkoeken aan zowel de voor als achterzijde. En de bestaande fundering wordt opgevangen zodat het pand niet meer zakt. De voor- en achtergevel worden voorzien van nieuwe kozijnen, deuren en ramen met dubbele kierdichting en hoogwaardige beglazing. De topgevel aan de voorzijde wordt in zijn geheel vernieuwd en in de oorspronkelijke staat hersteld.

Na het voltooien van de nieuwe kelder/souterrain zal er in zijn geheel een nieuwe betonnen begane grond vloer worden aangebracht. Daarnaast zal er op de eerste verdieping een prachtige vide worden gerealiseerd die aansluit op een nieuw te maken sérre aan de achtergevel. De overige verdiepingsvloeren en het dak worden verstevigd volgens de hedendaagse eisen.

Na het herstellen van de vloeren worden er overal nieuwe voorzet en binnenwanden geplaatst. Deze worden voorzien van hoogwaardige Bio-Based isolatie materialen, de afwerking van deze wanden worden voorzien van leemstuc. De nieuwe plafonds worden voorzien van stucwerk inclusief diverse ornamenten en lijsten die in ere worden hersteld c.q. vernieuwd.

Ecologisch en duurzaamheidsambitie

Deze woning is binnenkort klaar voor de toekomst: wonen in een gezonde, uiterst duurzame en milieubewuste leefomgeving.

De duurzaamheidsambitie voor deze renovatie is zeer hoog. Zo wordt de woning voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming , hoogwaardige Bio-based materialen en leemstuc op de binnenwanden. Ook worden er veel materialen hergebruikt, denk hierbij aan bestaande binnendeuren en betimmeringen en onderdelen van bestaande binnentrappen. De afwerkingen op de vloeren worden voorzien van 20 mm reeds gebruikte eiken vloerdelen en de vloertegels in de badkamers worden voorzien van gebruikte tegels.

De woning zal door Intersell in zijn geheel worden afgebouwd en zelfs de verlichting zal door ons worden opgehangen (zogenaamd turn key project). Om dit te kunnen realiseren hebben externe partijen hebben onder leiding van Intersell de woning voorzien van inbouwkasten, keuken, parket, wandkleed, meubels (stalen kast en houten eethoek) en verlichting. Zelfs de tuin is ingericht en voorzien van nieuwe beplanting.

De planning is dat dit pand week 31 zal worden opgeleverd, wij zullen het uiteindelijke eindresultaat graag delen via de site.