Van Breestraat Amsterdam

Type project

Onderhoud & Renovatie

Locatie

Amsterdam

Opdrachtgever

Tank architecture & interior design

Fase

Gerealiseerd

Aan de Van Breestraat te Amsterdam hebben wij in bouwteam de renovatie van dit woonhuis uitgevoerd.

Bij de renovatie waren een aantal uitgangspunten leidend:

  • herstel gevelbeeld naar oorspronkelijke staat;
  • upgraden wooncomfort naar hedendaagse gebruikswensen;
  • hergebruik materialen en toepassen van ecologische materialen;
  • toepassen energiezuinige installaties (terugwininstallatie, zonnepanelen);
  • verhuisklaar opgeleverd.

Werkzaamheden

Het pand telt vier verdiepingen en is in zijn geheel leeg gesloopt, alleen de voorgevel, achtergevel, gezamenlijke bouwmuren, verdiepingsvloeren en het dak zijn nog aanwezig. De woning is voorzien van een geheel onderheid nieuwe kelder/souterrain inclusief koekkoeken aan zowel de voor als achterzijde. En de bestaande fundering is opgevangen zodat het pand niet meer zakt. De voor- en achtergevel zijn voorzien van nieuwe kozijnen, deuren en ramen met dubbele kierdichting en hoogwaardige beglazing. De topgevel aan de voorzijde is in zijn geheel vernieuwd en in de oorspronkelijke staat hersteld.

Na het voltooien van de nieuwe kelder/souterrain is er in zijn geheel een nieuwe betonnen begane grondvloer aangebracht. En is op de eerste verdieping een prachtige vide gerealiseerd die aansluit op de nieuwe serre aan de achtergevel. De overige verdiepingsvloeren en het dak zijn verstevigd volgens de hedendaagse eisen.

Na het herstellen van de vloeren zijn er overal nieuwe voorzet- en binnenwanden geplaatst. Deze zijn voorzien van hoogwaardige Bio-Based isolatie materialen en van leemstucwerk. De nieuwe plafonds zijn voorzien van stucwerk inclusief diverse ornamenten en lijsten.

Ecologisch en duurzaamheidsambitie

Deze woning is klaar voor de toekomst: wonen in een gezonde, uiterst duurzame en milieubewuste leefomgeving.

De duurzaamheidsambitie voor deze renovatie is zeer hoog. Zo is de woning voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming, hoogwaardige Bio-based materialen en leemstuc op de binnenwanden. Ook zijn er veel materialen hergebruikt, denk hierbij aan bestaande binnendeuren en betimmeringen en onderdelen van bestaande binnentrappen. De afwerkingen op de vloeren zijn voorzien van 20 mm reeds gebruikte eiken vloerdelen en de vloertegels in de badkamers zijn voorzien van gebruikte tegels.

De woning is door Intersell in zijn geheel worden afgebouwd en zelfs de verlichting is door ons opgehangen (zogenaamd turn key project). Om dit te kunnen realiseren hebben externe partijen onder leiding van Intersell de woning voorzien van inbouwkasten, keuken, parket, wandkleed, meubels (stalen kast en houten eethoek) en verlichting. Zelfs de tuin is ingericht en voorzien van nieuwe beplanting.