Weteringschans Amsterdam

Type project

Onderhoud & Renovatie

Locatie

Amsterdam

Opdrachtgever

Particulier

Fase

Gerealiseerd

Intersell heeft in bouwteam de renovatie van de Weteringschans 235 uitgevoerd.

Het belangrijkste uitgangspunt van deze renovatie was de splitsing van een kantoor naar vier woningen voor de vrije huursector. De indeling van de woningen is vooral voortgekomen uit het besluit om de originele plafond ornamenten te behouden. Aan de achterzijde van het pand is er een aanbouw vervaardigd over drie woonlagen. Tussen de nieuwe aanbouw en belendend buurpand zijn er balkons geplaatst conform naastliggende panden. Ter verhoging van het wooncomfort zijn aan de voorgevel de ramen vervangen voor nieuwe exemplaren met HR++ beglazing.

Vanuit de opdrachtgever aangegeven het originele tegelwerk op de wanden en vloeren in het souterrain en bel-etage te behouden. Gedurende de uitvoering is hier met grote zorg mee omgegaan om de kwaliteit van het tegelwerk zo hoog mogelijk te houden.

De renovatie aan de Weteringschans is naar grote tevredenheid van de opdrachtgever uitgevoerd. Het pand zal in dit kalender jaar worden uitgebreid met een dakopbouw, deze opbouw zal in combinatie met nummer 237 & 239 worden uitgevoerd.