Bouwbedrijven slaan handen ineen voor verduurzamen VvE’s

Vier bedrijven, Intersell, Slokker, Gijs & Van Cleef en Mokveld Bouw, ondertekenden op 2 juli een samenwerkingsovereenkomst bij Bouwmensen in Bussum om panden van Verenigingen van Eigenaren in Gooi en Vechtstreek te verduurzamen. Dit is een van de product marktcombinaties van het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek i.o.

Samen met adviseurs van Seinenergie gaan deze vier bedrijven zich specifiek richten op energetische en gasloze renovaties van gebouwen van VvE’s. Daarvoor loopt in de regio al een aantal jaar het project Duurzame VvE, waarbij VvE’s worden voorgelicht, geadviseerd en ondersteund bij de uitvraag, subsidieverlening, financiering en vergunningverlening. Daar komt nu bij dat VvE’s ook gebruik kunnen maken van een ruim aanbod van gespecialiseerde bedrijven. Vanuit Duurzame VvE zijn ca. zeventig VvE’s in de regio bekend die graag met verduurzaming aan de slag willen.

Twee pilots

Het bedrijventeam zet haar kennis en expertise in voor een eerste pilot bij een VvE aan de Banckertlaan in Hilversum. Een HBO-bouwkundestudent ondersteunt de pilot. Een tweede pilot start binnenkort.

Dit project wordt mede gefinancierd door de provincie Noord Holland en is onderdeel van het regionale programma energietransitie: www.energietransitiegv.nl.

Bron bericht: Regio Gooi en Vechtstreek.