Circulair douchen met Intersell

HILVERSUM - Op 22 maart heeft woningcorporatie Dudok een duurzame mutatiewoning opgeleverd. Verschillende partijen, waaronder BV Intersell, hebben nagedacht over hoe de woning zo verantwoord mogelijk gerenoveerd kon worden. Zo is de woning voorzien van een warmteterugwin-installatie, waardoor flink wordt bespaard op energie. In de achtertuin staat een warmtepomp en zelfs een grijswatersysteem is aanwezig.

In de tuin siert ook een prachtige oude boom. Waarschijnlijk stond de boom er eerder dan het huis. ‘Die konden we natuurlijk niet weghalen’ aldus Hendrik Kemphorst van Intersell.

Ook op de meest onverwachte plaatsen is goed nagedacht over duurzaamheid. De plafonds zijn gemaakt van hergebruikte gipsplaten, de muren zijn afgewerkt met kalkstuc en geverfd met ecologische verf. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de duurzame keuzes van Dudok, in nauw overleg met aannemer van der Leij en natuurlijk Intersell. Intersell heeft niet voor niets als slogan ‘voortdurend verbeteren’ en denkt graag met haar partners mee.

Circulaire badkamer

Met het installeren van de circulaire badkamer van Intersell is de Circulaire index verbeterd, ondanks dat de oude badkamer volledig verlijmd was en dus geen herbruikbare materialen opleverde.

In de nieuwe badkamer zijn zowel wand-, als vloerpanelen van Marlan geplaatst . ‘Marlan solid surface’ is een hoogwaardige kunststof, gemaakt van gerecyclede grondstoffen. Deze panelen lijken nog het meest op marmer: luxe uitstraling, net zo goed schoon te houden en ze voelen hetzelfde aan.

De nieuwe badkamer is niet verlijmd en volledig demontabel. Dit houdt in dat de wandpanelen herbruikbaar zijn. Ook de wasbak en kranen zijn refurbished. Op deze manier heeft de nieuwe bewoner een frisse, nieuwe badkamer én is de aarde weer een klein beetje opgeruimd.

Wandpanelen komen we een verdieping lager ook tegen; namelijk in de keuken. Deze is ook circulair en opgeleverd door Chainable. De circulaire wandpanelen van Intersell passen perfect bij de keuken, die eveneens een mooie uitstraling heeft. Het composieten aanrechtblad draagt daar zeker aan bij.

Eerder is een circulaire badkamer van Intersell naar volle tevredenheid geplaatst in een woning van de Alliantie. Steeds meer woningcorporaties zien in dat verduurzaming nodig is. De circulaire badkamer is volledig naar wens te produceren. Er is keuze in vloermateriaal, wandmateriaal en zelfs als er behoefte is aan een knalgroene badkamer met een gele vloer is dat geen probleem.

Alle bovengenoemde aanpassingen aan de woning hebben vruchten afgeworpen: de Building Circularity Index van deze woning is 63%, waarvan de Material Circularity Index 51% en de Losmaakbaarheidsindex 81% mede dankzij de circulaire badkamer van Intersell.

Wie wil bouwen aan een circulaire toekomst, bouwt samen met Intersell.