Innovatie in de praktijk

In de bouw en renovatie wordt volop geïnnoveerd, met baanbrekende technologieën, maar ook door gewoon kritisch te kijken naar welke producten je toepast en hoe dat anders kan. Zo begon Circulaire badkamer, ons eerste concept voor circulair bouwen.

De komende periode gaan we met onze vaklieden deze innovatie voor het eerst op grote schaal in de praktijk brengen, door in opdracht van G&O ca. 25 badkamers te renoveren en verbeteren in de Hilversumse Meent. Dit project is voor ons een belangrijke mijlpaal in het opschalen met het Circulaire Badkamer concept.

‘De processen die we nu op het gebied van voorbereiding, logistiek en uitvoer toepassen, zorgen voor schaalbaarheid en planbaarheid. Op die manier kunnen we nu en bij grotere projecten in de toekomst echt verschil maken in materiaalgebruik en CO2 footprint’ zegt Hendrik Kemphorst daarover.

‘Innoveren is niet alleen het bedenken van nieuwe technieken en toepassingen, maar er juist ook voor zorgen dat je plannen in de praktijk ook werkbaar zijn. Onze doorlopende ervaring met renovatieklussen en de inzichten van onze collega’s helpen daar enorm bij.’ Hendrik is naast directeur en mede-eigenaar van BV Intersell ook groot aanjager van circulair denken & werken en bedenker van het Circulaire Badkamer concept.