Presentatie eerste bio-circulaire badkamer van Europa op FestEvent

Voor het eerst in de geschiedenis van Vink Bouw wordt er een FestEvent – Join the Movement voor partners georganiseerd. Het festival wordt gehouden op 31 augustus 2023.

Vink Bouw heeft haar stip aan de horizon handen en voeten gegeven. Vink Bouw Duurzaam en Vooruitstrevend met aandacht voor mens en omgeving! Met een grote groep Vink Bouw ambassadeurs is de stip uitgewerkt en zijn vier Vink Bouw Waarden vastgesteld: Lekker Werken, Duurzaam, Vooruitstrevend en Wendbaar.

Alleen met elkaar kunnen we de steeds complexere vraagstukken beantwoorden en het verschil maken. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat we de wereld een stukje mooier achterlaten voor de kinderen van onze kinderen! Daarnaast is het veel leuker om in verbinding met partners projecten te ontwikkelen en te realiseren.

Thema’s die tijdens deze dag voorbij komen zijn circulair en biobased bouwen, biomimicry (wat kunnen wij leren van de natuur?), Cross Laminated Timber (CLT), urban mining (de stad als bron), biodiversiteit maar ook innovativiteit, parametrisch ontwerpen en omgaan met een duurzaamheidstransitie. En weet jij van de gezondheidseffecten zijn van een biobased woning? Heb jij wel eens gehoord van the Children’s Fire en wat kunnen wij leren van traditionele en inheemse kennishouders?

Eerste bio-circulaire badkamer van Europa

Intersell heeft sinds 2018 een circulaire badkamer concept ontwikkeld. De circulaire badkamer kan dus niet ontbreken op deze duurzame partnerdag van Vinkbouw. Het nieuwste concept is een biobased variant en wij zullen deze lanceren op deze mooie duurzame dag!

Waarom een circulaire badkamer?
Nederland telt 3,3 miljoen huurwoningen. De gemiddelde badkamer wordt iedere 30 jaar vervangen, wat neerkomt op zo’n 110.000 badkamer per jaar. Bij het vervangen ontstaat gemiddeld zo’n 800 kg sloopafval, totaal zo’n 88.000.000 kg per jaar! Intersell ontwikkelde om deze reden een biobased badkamer. Zo zijn de vezelplaten gemaakt van riet en de wandcontactdozen van visnetten. In totaal is zo’n 70% circulair, waarmee de badkamer voor 100% voldoet aan de klimaatdoelen voor 2030.

Op ons FestEvent vertelt Hendrik Kemphorst je graag alles over de biobased badkamer.

Zie voor meer informatie: https://vinkbouwevent.nl/biobased-badkamer/.